Iako ga odlikuju impresivne specifikacije, OnePlus 11 u nekim segmentima zaostaje za konkurencijom

Iako ga odlikuju impresivne specifikacije, OnePlus 11 u nekim segmentima zaostaje za konkurencijom

OnePlus je prije par dana predstavio OnePlus 11 flagship telefon za globalno tržište. Odlikuju ga neke zaista impresivne specifikacije, ali sada saznajemo da u nekim segmentima, nekima manje, a nekima više bitnim, ipak zaostaje u odnosu na konkurenciju.

OnePlus 11 bit će kompanijin najbolji telefon ove godine, jer su iz OnePlusa potvrdili da neće predstavljati OnePlus 11 Pro. Jedna od stvari koju kineska kompanija nije otkrila, a koja je zanimala fanove, jeste IP certifikat kod OnePlus 11 telefona.

OnePlus je potvrdio da ovaj telefon stiže sa IP64 certifikatom. To je nešto lošije u odnosu na konkurenciju koja već par godina nudi IP68 certifikat, pa čak i na uređajima srednje klase.

Ovo znači da je telefon zaštićen od prašine u potpunosti, a da je otporan na prskanje vode. Zapravo, ova otpornost na vodu i jeste zaostatak u odnosu na konkurenciju.

Ipak, ovo nije pretjerano čudno za OnePlus i općenito za kineske kompanije, koje očigledno manju pažnju pridaju ovom detalju.

Pored toga, još jedna stvar koju OnePlus 11 nema u odnosu na konkurentske flagship telefone jeste podrška za bežično punjenje.

Ostatak specifikacija telefona je poprilično impresivan. Tako je telefon pogonjen Snapdragonom 8 Gen 2. Opremljen je AMOLED LTPO 3.0 ekranom dijagonale 6,7”, rezolucije 1440p. Posjeduje prilagodljivu stopu osvježavanja od 1 Hz do 120 Hz. Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 100 W.

Cijena telefona u pretprodaji kreću se od 829 EUR za model 8/128 GB pa do 899 EUR za model 16/256 GB. Sve detalje o OnePlus 11 telefonu pročitajte OVDJE.

IZVOR/SOURCE

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kraken Onion Market